Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@02:35:00 GMT

با حضوری شدن مدارس، تجربه آموزش‌­های مجازی فراموش نشود!

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۵۸۷۷

با حضوری شدن مدارس، تجربه آموزش‌­های مجازی فراموش نشود!

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ در دو سال گذشته که مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شد، آموزش‌های غیرحضوری جایگزین آموزش‌های حضوری شد که تجربه‌های زیادی در این حوزه به دست آمد.

استفاده از شبکه اجتماعی دانش‌آموزی «شاد» و استفاده از سایر پلتفرم‌ها، روش‌های تدریس نوین را به دنبال داشت و به‌کارگیری نرم‌افزارها و فناوری‌های جدید در امر آموزش بسیار خوشحال‌کننده و نویدبخش حرکت به‌سوی مدارس هوشمند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در کشور ایران تا قبل از کرونا، آموزش‌های مجازی خیلی گسترش پیدا نکرده بود ولی ناگزیر به این سمت حرکت کردیم که دست­آوردهای خوبی را در پی داشت.

آشنایی و آموزش معلمان با روش‌های تدریس غیرحضوری، خرید تجهیزات و ابزار و فناوری‌های دیجیتال در مدارس و دانشگاه‌ها، راه‌اندازی پلتفرم‌ها، سایت‌ها و شبکه‌های آموزشی، حرکت به‌سوی آموزش‌های نوین و هوشمند، تکمیل و گسترش زیرساخت‌های لازم دراین‌خصوص از جمله اینترنت، برقراری عدالت آموزشی، برگزاری جلسات، سمینارها و همایش‌ها به‌صورت آنلاین و برخط، استفاده از تجارب سایر معلمان در آموزش، برگزاری آزمون‌های غیرحضوری، کاهش هزینه‌هایی مثل کاغذ، حمل‌ونقل و سوخت و ...، امکان دسترسی آسان به آموزش در هر زمان و مکان و بالاخره تعطیل نبودن آموزش در دوران کرونا، از جمله مزایای آموزش‌های مجازی و غیرحضوری بود.  

آموزش‌های مجازی اصلاح و تغییر برنامه‌های درسی را گوشزد کرد و خوشحال شدیم که این تغییرات در آینده اعمال خواهد شد و اصلاح و تغییر برنامه‌­های درسی در هدف، محتوا، روش تدریس و ارزشیابی و سایر عناصر لحاظ خواهد شد.

تجربه آموزش‌های مجازی در دروس تئوری نشان داد که برخی از دروس را می‌توان به‌صورت غیرحضوری بهتر آموزش داد و یا اگر بخشی از ساعات دروس به تدریس با فناوری‌های نوین اختصاص یابد، مفیدتر و مؤثر­تر خواهد بود.

بستر شاد و سایر پلتفرم­‌ها فرصت و ظرفیتی کامل برای توسعه محتوای پشتیبان، ارتباط اولیاومربیان، فراخوان­‌ها، نظرسنجی، اجرای پویش­‌ها، گفتگو و اندیشه­‌ورزی، فعالیت­‌های تکمیلی کلاسی، ارسال و پیگیری تکالیف مهارت‌محور و اجرای فوق‌برنامه‌های تکمیلی و جبرانی بود.

زحمات دو سال گذشته را فراموش نکنیم

 متأسفانه در دستورالعمل بازگشایی مدارس که از 14 فروردین اجرایی می‌شود، به این موضوع اهمیتی داده نشده است، دانش‌آموخته دکتری برنامه درسی در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: در دستورالعمل بازگشایی مدارس تجربه‌های آموزش‌های مجازی نادیده گرفته شده و همه زحمات و کارهایی که در این دو سال برای گسترش و تکمیل آموزش‌های مجازی انجام شده به بوته فراموشی سپرده شده است.

 

حسین معافی می‌افزاید: در بخشی از این دستورالعمل، آموزش مجازی ممنوع شده و در بخش دیگری برای دانش‌آموزان مبتلا به کرونا و بیماری زمینه‌ای، تجویز می‌گردد و ساعات برگزاری کلاس‌ها نیز به 90 دقیقه افزایش پیدا کرده است.

آموزش‌های غیرحضوری برای تکمیل آموزش حضوری ضروری است

وی می‌گوید: آموزش‌وپرورش و مدارس، هزینه‌های زیادی برای آموزش معلمان و خرید و تجهیز ابزار و وسایل آموزش‌های مجازی انجام داده‌اند و تجارب ارزنده‌ای دراین‌خصوص کسب نموده‌اند که جایز نیست به یکباره فراموش شوند.

  معافی می‌افزاید: باتوجه‌به توضیحات ارائه شده پیشنهاد می‌گردد که کلاس‌های درس حضوری 60 دقیقه برگزار شوند و 30 دقیقه باقیمانده نیز در فضای شاد، مطالب درسی و کمک‌درسی ارائه گردد تا از آموزش مجازی نیز استفاده شود؛ زیرا آموزش‌های غیرحضوری برای تکمیل آموزش حضوری، آموزش در تعطیلات غیررسمی مانند آلودگی هوا، سرما و یخ‌بندان و ... برگزاری آزمون‌های مجازی، فوق‌برنامه و جبرانی و برگزاری جلسات و همایش‌ها بسیار کاربردی، مقرون‌به‌صرفه و ضروری هستند.

این کارشناس مسائل آموزشی تصریح می‌کند: شایسته است که مسئولین آموزش‌وپرورش کشور باتوجه‌به تجربه‌های به‌دست‌آمده در آموزش‌های مجازی و غیرحضوری به این موضوع توجه بیشتری نمایند و از آموخته­‌های ارزنده‌ای که در این مدت کسب شده، استفاده کرده و به اصلاح و تغییر برنامه‌های درسی و شیوه‌های سنتی و منسوخ گذشته پرداخته و به‌سوی روش‌های نوین آموزشی و هوشمندسازی مدارس قدم بردارند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش مجازي حضوري شدن مدارس بستر شاد آموزش های مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۵۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

"الف تا" رویدادی برای ارائه خلاقیت‌های آموزشی معلمان در سطح بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد جمالی آرند، افزود: الف‌تا رویدادی است که با شناسایی و به‌اشتراک‌گذاری تجربیات خلاقانه و الهام‌بخش، زمینه تعامل و هم‌افزایی میان معلمان، مدیران و عوامل تربیتی و آموزشی مدارس سراسر کشور را فراهم می‌سازد.
وی، با بیان اینکه این رویداد شامل دو بخش مدارس پیشتاز تحول و تک تجربه می‌باشد، گفت:در بخـش اول مدارس پیشتاز تحول، تجــارب و اقدامات تحـــول‌آفرینـــی ثبــت می‌شوند که از سوی مجموعه معلمان، مربیان، مدیر، عوامل آموزشی و تربیتی یک مدرسه انجام و باعث ایجاد تحول در «کل مدرسه» شده است.
محمد جمالی آرند، افزود:در بخش دوم هم که شامل تک تجربه‌ها است، تک‌اقدامات تحول‌آفرینی ثبت می‌شوند که از سوی معلمان، مربیان، مدیران، معاونان آموزشی و پرورشی، هنرآموزان و عوامل آموزشی و تربیتی یک مدرسه انجام و موجب ایجاد تحول در «بخشی از مدرسه» شده است.
وی، آخرین مهلت بارگذاری آثار برای شرکت در این رویداد علمی را ۲۰ اردیبهشت ماه اعلام کرد و، گفت:مخاطبان رویداد می‌توانند با ورود به وبگاه رویداد به آدرس www.alefta.ir در بخش «عضویت»، حساب کاربری (پروفایل) خود را ایجاد و نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی و پرسنلی خود اقدام نمایند. سپس برای ارسال تجربیات خود باید گزینه ثبت تجربیات را انتخاب و در مرحله بعد با انتخاب یکی از گزینۀ‌های «ثبت تجربه در بخش تک‌تجربه‌ها» و «ثبت تجربیات در بخش مدارس پیشتاز تحول» وارد فرآیند ثبت تجربه و اثر خود در بخش انتخابی شوند و تجربیات خود را با تکمیل فرم‌ها و ارسال مستندات شامل فیلم، صوت، عکس و … ارسال نمایند. در ادامه شیوۀ ارسال اثر در هریک از بخش‌ها توضیح داده شده است.

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم
  • برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم در شأن این قشر برگزار شود
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • "الف تا" رویدادی برای ارائه خلاقیت‌های آموزشی معلمان در سطح بین‌المللی
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • نواختن زنگ سپاس در مدارس کهگیلویه و بویراحمد